Honda atzīmē savu Kanādas autorūpniecības 30 gadu jubileju ar Monopola spēli!

Posted on by

1986. gadā Honda kļuva par pirmo autoražotāju, kas būvē savus automobīļus Kanādā. Pirmie dienasgaismu Allistonas, Ontario rūpnīcā ieraudzīja Accord modeļi, vēlāk sekoja Civic, un 1989.gadā tika uzbūvēta otra rūpnīca, kurā tika komplektēti Odyssey un CR-V modeļi. Lai atzīmētu Honda Kanādas ražotnes 30 gadu jubileju, tika radīta Monopola spēle ar Honda tematiku.
Continue reading

Category: Auto ziņas

LHK 15 gadi

Posted on by status

Aizgājušajā nedēļas nogalē atzīmējām kluba 15 gadu pastāvēšanas jubileju.

Pasākumā bija ieradušies gana daudz biedru un interesentu no visas Latvijas un tas nozīmēja lieliski pavadītu laiku un pozitīvas sajūtas visiem.

No sirds sakam paldies mūsu atbalstītājiem – Nippon Auto, 3S, Maquettica.eu, CarCareClinic un PM-TM

Bildes ir apskatāmas mūsu Galerijā un Facebook lapā, kā arī neliels video no pasākuma:

Category: Pasākumi

Synchro Motorsport TypeR universālis braucienam pēc piena. Un uz laukiem. Pie Pakalna pēc kartupeļiem.

Posted on by

Vai esat kādreiz lūkojušies uz jauno Civic TypeR un nodomājuši, ka tas ir pārāk nepraktisks? Acīmredzot neesat vienīgais.

Benzīngalvas-inžinieri no Synchro Motorsport, kuri sevi raksturo kā “brīvprātīgo pulciņš, kas bāzējas Svindonas Honda rūpnīcā”, vienojās un nolēma transplantēt FK2 sirdi un dvēseli Civic universālī.

Continue reading

Category: Auto ziņas | Tags: , ,

Iesaku noskatīties visiem, kam Honda ir vairāk kā pārvietošanās līdzeklis.

Posted on by video

Šis ir interesants stāsts par NSX tapšanu un Honda filosofiju veidojot šo auto. Enjoy.

Category: Aktualitātes, Auto ziņas | Tags: ,

Honda Ženēvas auto šovā

Posted on by

Honda Civic Hatchback prototips tiks prezentēts 2016. gada Ženēvas auto šovā.

Honda ir paziņojusi, ka 2016. gada Ženēvas auto šovā tiks prezentēti jaunie Eiropas tirgum paredzētie Honda modeļi. Pirmo reizi tiks prezentēts arī Honda Civic Hatchback prototips, kuru plānots laist produkcijā 2017. gada sākumā.

Civic Hatchback Prototype

Auto plānots ražot Honda of the UK Manufacturing (HUM) rūpnīcā un tos paredzēts eksportēt globālajā tirgū, ieskaitot ASV.

 Honda Clarity Fuel Cell

Global debut of Honda’s all new FCV vehicle

Ar ūdeņradi darbināmais eletroauto Honda Clarity Fuel Cell Ženēvā piedzīvos savu Eiropas debiju. Clarity Fuel Cell spēj nobraukt līdz pat 700km ar vienu uzpildi, kas ir labākais sniegums klasē. Tāpat tas ir pirmais šāda veida auto, kurā ir piecas pilnvērtīgas sēdvietas.

Honda_Clarity_FCV_rear-626x417

NSX

Honda apstiprina, ka pirmās NSX piegādes Eiropas klientiem uzsāks 2016. gadā.

New Honda NSX

Jaunais auto būs zema profila un ar platu virsbūvi, kas veidota no modernām un izteikti aerodinamiskām līnijām, agresīvu priekšas dizainu un aizmuguri, kas atgādina iepriekšējās paaudzes NSX. Jaunais hibrīdauto būs aprīkots ar auto vidū izvietotu DOHC V6 dzinēju ar twin turbo, kas sadarbojas ar 9 pārnesumu divu sajūgu transmisiju un papildus 3 elektromotoriem.

Jazz ‘Keenlight’ Concept

Tāpat Honda plāno demonstrēt populārā modeļa Jazz jaunā dizaina konceptu. Jaunajā Keenlight konceptā tiks izcelts Jazz tūninga potenciāls. Auto eksterjerā plānots izmantot jaunus dizaina elementus, speciālas uzlīmes, kā arī īpašu krāsojumu ar nosaukumu “Keenlight”.

Category: Auto ziņas

Honda jaunumu apkopojums – Janvāris 2016

Posted on by

EIROPA

TypeRtest

WTCC un Moto GP piloti veic jaunā Civic Type R testus

Honda motoru sporta zvaigznes demonstrēja jaunā Civic Type R spējas Castelloli trasē netālu no Barselonas. Castrol Honda WTCC pilotam Tiago Monteiro pievienojās Moto GP piloti Mark Marquez un Dani Pedrosa, kā arī Repsol Honda triāla leģenda Toni Bou. Marc Marquez komentējot auto sacīja “Tas ir apbrīnojami, ka koplietošanas ceļiem konstruēts auto sniedz tik sportiskas sajūtas. Dienas beigās visi piloti saņēma katrs sava Civic Type R atslēgas, ko viņi varēs izmantot visa 2016. gada garumā.

Video no pasākuma var apskatīt šeit 

Civic Type R tiek nominēts Pasaules sportiskākā auto 2016 finālam

Honda Civic Type R nominēts Pasaules sportiskākā auto 2016 (World Performance Car of the Year 2016) top pieci:

 

Type R jau ir saņēmis tādus titulus kā “Sportiskākais gada auto” no franču izdevuma Echappement un “Sporta auto” balvu Vācijā. Konkrētā apbalvojuma pretendenti tiek vērtēti ņemot vērā 73 starptautisku auto žurnālistu balsis. Balvu saņēmēji tiks paziņoti Ņujorkas starptautiskajā auto šovā, kas norisināsies 24. martā.

Honda Jazz saņem Euro NCAP apbalvojumu kā labākais Supermini klasē

jazz

Jaunais Honda Jazz saņēmis Euro NCAP apbalvojumu kā labākais Supermini klasē 2015. Novembrī tas saņēma 5 zvaigžņu vērtējumu pēc drošības testiem. Jazz apsteidzis deviņus pretendentus uz šo titulu, pateicoties bāzes modelī esošajām aktīvās drošības sistēmām, iekļaujot arī Honda City Brake Active (CTBA) sistēmu.

jazz3jazz2

ĀZIJA

Civic Type R tūnings Tokyo auto šovā

TypeRmugen

Pasaules lielākajā auto tūninga šovā Tokijā tūninga kompānijas izrādīja savu redzējumu par jaunā Civic Type R uzlabojumu iespējām. Gan Mugen, gan Modulo izrādīja savus Civic Type R konceptus, pievienojot vēl agresīvākus eksterjera elementus kā standarta modelim. Tāpat arī Honda Racing izstādīja vairākus 2015. gada sacīkšu auto – McLaren Honda MP4-30, Super GT GT500 NSX CONCEPT-GT un Honda bolīdu priekš Japānas Super Formula sērijas.

TypeRmugen2 TypeRmoduloformulansx

Honda India piedalīsies Deli Auto šovā 2016

Honda Cars India Ltd. Publiskojusi izstādāmo produktu sarakstu februārī gaidāmajā Deli Auto šovā. To vidū būs arī jaunais septiņvietīgais Honda BR-V. Tāpat tiks izstādīts arī Honda Project 2&4 ar RC213V dzinēju un pasaules spējīgākais robots humanoīds ASIMO.

Deli Auto šovs notiks India Expo Mart un tiks atvērts publiskai apskatei 5.–9. februārī.

BRV ASIMO hondaProject

ASV

Jaunais 2016. gada Honda Civic iegūst “Ziemeļamerikas gada auto” titulu

Jaunais Honda Civic sedans ieguvis Ziemeļamerikas gada auto titulu. Civic šo godalgu iegūst jau otro reizi apbalvojuma vēsturē. Pirmajā reizē šis tituls tika iegūts 2006. gadā. Kopumā kopš 1994. gada vienpadsmit Honda modeļi ir bijuši starp finālistiem. Balvas pasniegšana notika Ziemeļamerikas starptautiskā auto šova atklāšanas ceremonijā Detroitā. Balva tiek piešķirta ņemot vērā ražotāja piedāvātās inovācijas, dizainu, drošības aprīkojumu, vadāmību, vadītāja apmierinātību un vērtību.

civic sedan

PASAULE

Honda Racing prezentē atjaunoto 2016. gada rūpnīcas WTCC komandu

Honda komandai pievienosies 2012. gada FIA WTCC čempions britu autosportists Rob Huff. Runājot par pievienošanos komandai Rob Huff saka: “Pēdējās pāris sezonas esmu pieradis sev priekšā redzēt WTCC Civic, tieši tādēļ ir lieliski apzināties, ka man šogan būs iespēja vienu no tiem vadīt. Es nebūšu laimīgs pabeigt savu karjeru tikai kā vienreizējs WTCC čempions. Tādēļ kopā Honda un JAS man būs lieliska iespēja šo statistiku uzlabot. ” Tiago Monteiro turpinās pārstāvēt Honda komandu jau ceturto sezonu pēc kārtas. Labākā WTCC sezona viņam bija 2015. gada sezona, kad viņš finišēja kā piektais. Tāpat komandai kā trešais pilots pievienosies arī Norbert Michelisz, kas iepriekšējās trīs sezonas  arī braucis ar Civic, bet pārstāvējis Zengo Motorsports komandu.

Dakāras rallija 2016 nedienas

dakar

Dakāras rallija 2016 HRC (Honda Racing corporation) komanda izstājusies no rallijreida. Tās līderis Joan Barreda cīnījās par līderpozīcijām motociklu konkurencē, taču rokas savainojuma dēļ viņam nācās izstāties no sacensībām. Diemžēl arī Paulo Goncalves, pēc trīs dienu atrašanās līderpozīcijās, bija jāhospitalizē smaga kritiena rezultātā.

Veiksmīgākais no HRC komandas bija Dakāras rallija iesācējs Ricky Brabec, kas finišēja devītajā vietā kopvērtējumā.

Savukārt rallijā pārstāvētās komandas Honda South America Rally team braucēji finišēja pirmajā piecpadsmitniekā (Kevin Benvides 4.vietā un Adrien Metge 11.vietā).

Pirmais Acura NSX sērijveida produkcijas eksemplārs izsolē tiek pārdots par desmitkāršu rūpnīcas cenu

Posted on by

Š.g. 29.janvārī notikušajā  Barrett-Jackson Scottsdale 2016 izsolē izliktais Acura NSX eksemplārs tika pārdots NASCAR komandas Hendrick Motorsports īpašniekam Rikam Hendrikam (Rick Hendrick) par 1,2 miljoniem ASV dolāru, kas ir gandrīz desmit reizes vairāk par auto rūpnīcas cenu. Auto VIN numurs ir 001, kas nozīmē, ka tas ir pirmais no konveijera nonākušais eksemplārs.

First production model of all-new Acura NSX fetches almost ten times its book price at auctionKatrs izsolē nopelnītais dolārs tika novirzīts bērnu labdarības fondiem ASV.

Izsole bija zīmīga ar to, ka pirmo reizi izsoļu nama 45 gadu vēsturē auto ar VIN numuru 001 cena pārsniedza 1 miljona ASV dolāru atzīmi.

Riks Hendriks plāno izvietot jauniegūto auto savā superauto kolekcijā, kas atrodas Charlotte pilsētā Ziemeļkarolīnā.

First production model of all-new Acura NSX fetches almost ten times its book price at auctionAcura NSX būs pirmais rūpnīcā ražotais auto, kas tiek piegādāts pēc pasūtījuma. Plānots, ka tā cena būs sākot no 157 800 ASV dolāri un pasūtījumu pieņemšana sākies š.g. 25.februārī.

Tāpat kā pirms 25 gadiem, kad tika izlaists pirmās paaudzes NSX modelis, arī jaunais NSX tika izstrādāts ar domu ieviest savas korekcijas superauto segmentā. Šī filozofija ir realizēta pilnīgi no jauna izstrādātajā trīs elektrisko hibrīdmotoru sistēmā, twin-turbo V6 dzinējā, 9 pārnesumu DCT transmisijā un daudzo materiālu pielietojumā auto virsbūves ražošanā.

V6 3,5 litru DOHC dzinējs ir izvietots auto vidū. Tā jauda ir 500ZS. Dzinējs sadarbojas ar 9 pārnesumu divu sajūgu transmisiju un papildus 3 elektromotoriem. Kopējā motoru jauda ir 573ZS un ieskrējiens 0-100km/h aizņem tikai 2,9s, bet maksimālais sasniedzamais ātrums ir 307km/h. 2017-acura-nsx-price

 

 

 

Category: Aktualitātes

Autoklubu netradicionālās sporta spēles 2015

Posted on by

Arī šogad Latvijas Honda klubs piedalījās Celicaclub rīkotajās autoklubu sporta spēlēs. Kā jau katru gadu, bija jautri un ne vienmēr rezultāts nosaka to, vai diena ir izdevusies vai nav. Laikapstākļi šogad mūs lutināja un pavadījām patīkami vasarīgu dienu pozitīvā un atraktīvā gaisotnē.

vairāk bildes http://www.hondaclub.lv/galerija/

Sporta spēļu rezumē.

Kopvērtējumā:
1.vieta – DSM Club Latvia
2.vieta – Latvijas Mazda klubs
3.vieta – E36 Club Latvia
4.vieta – E30 klubs
5.vieta – E46 Club Latvia
6.vieta – Mercedes Benz Club
7.vieta – Celica-Club.lv
8.vieta – Latvijas Honda klubs
9.vieta – Quattroclub.lv
10.vieta – Speedgang.lv

 

Category: Galerija, Pasākumi

Honda atklāj 2015 Super Speedway Aero Kit Indy 500 ātrumsacīkstēm

Posted on by

Tā kā šī gada Indianapolis 500 sacīkste ir tepat aiz stūra, Honda ir nākusi klajā ar “Super Speedway” aero komplektu aerodinamiskajiem uzlabojumiem un detaļām, kurus komandas izmantos Brickjardā 24. maijā.

Izstrādāta Honda Performance Development (HPD),uzņēmuma sacīkšu nodaļai Ziemeļamerikā,Honda Super Speedway Aero Kit ietver virkni atsevišķu aerodinamisko komponenšu uzstādīšanu esošajā Honda Dallara IndyCar šasijā.

Visu elementu mēŗķis ir dot sešām Honda IndyCar komandām (17 potenciālie braucēji) iespēju iegūt maksimālu veiktspēju 4km(2.5 jūdžu) garajā Indianapolis Motor Speedway ovālā, kā arī citās Verizon IndyCar 2015. gada sezonas sacīkstēs.

“Kopā ar sevi pierādījušo Honda Indy V6 dzinēju, šie aerodinamiskie uzlabojumi ir rezultāts tūkstošiem stundu pētniecības, izstrādes un izmēģinājumu, jo mēs cenšamies sniegt mūsu braucējiem un komandām, to kas tām ir nepieciešams, lai uzvarētu sacensībās, kuras Honda ir vissvarīgākās katrā sezonā – Indianapolis 500, “: sacīja HPD prezidents Art St. Cyr.

Aerodinamiskie uzlabojumi tika izstrādāti, izmantojot datorizētās projektēšanas (CAD) un šķidrumu dinamikas (CFD) tehnoloģiju, tad apstiprināti izmantojot sacīkšu simulatoru (DIL). Honda apgalvo, ka šis process samazina izniekotos resursus projektēšanas stadijā, un ļauj aerodinamisko virzienu noteikt pirms pilna izmēra komponenšu radīšanas.

Pirms ražošanas uzsākšanas detaļas tika testētas vēja tunelī, kam sekoja testi trasē.

Raksts tulkots no angļu valodas: http://www.carscoops.com/2015/05/honda-unveils-2015-super-speedway-aero.html

Honda Speedway Aero Kit Front 3/4 view Honda Speedway Aero Kit Frontal view Honda Speedway Aero Kit Rear 3/4 view Honda Speedway Aero Kit Profile view

Category: Auto ziņas | Tags: , ,

LHK sezonas atklāšana 2015

Posted on by status

Sveikiņi!
Ierakstām kalendāros un apvelkam ar sarkanu aplīti – 09.05.2015

Afisa2

Info:
no 10tiem pulcēšanās pie Mežciema Sky
11-14 Biķernieku trase
15:00 -18:00 ekskursija Lāčos + aktivitātes (uzdevumi utt)
no 19:00 ierašanās viesu namā (pāris km no Rīgas)
BALLĪĪĪTTĒĒĒ līdz rītam

Continue reading

Category: Aktualitātes