Edupuiks wrote:http://www.rtecalloywheels.co.uk/fitment_guide.htm
lapa vēsta par to, ka uz Civic, ja liek 16" diskus, tad riepas izmērs, kas derot (vai ir vēlams) ir
195/45/16. Biju gan plānojis likt
205/45/16...

EK, EJ6 īpašnieki?citi?...kāds jums viedoklis šai sakarā?
Nu... varu padalities shaja jautajuma... (protams ja nesi jau iegadajies riepas... )! Man bija tik tiko taa, ka man R16 ar Et38 un riepas ustiveju 205/50 (205/45 bik zemakas) bet joks bija tads, ka 1. pec 100km/h sture raustas, braucot pa musu LV celjiem mashina jut visus siikumus un delj platas riepam sture jatur stingrak, jo savadak stagai mashina (jeb peld nezinu ak apreizak to pateikt)!
bet lielaka sape bija taa, ka ja aizmugure apsedas kads... sita pa arkas malu...!
Tagad nomainiju uz 195/45.... nekas nekur nesitas, izskatas ari labak, mashinai vadamiba ar labaka... pec 100km/h nekas neraustas... nepeld pa celju! esmu apmierinats...!
Kad tirgoju riepas (tas 205/50) man viens teica:"nafig tu ar tik platam riepam brauka, bendzu tere par 1,5l vairak...." Nez vai ta ir... bet es to ipashi neieveroju, tad jau nav tik traki!
Ar platam lielam riepam, piekare chakarejas atrak, bukses u.t.t.... Liec labak to ko iesaka taja lapaa!....
Mans ieteikums:
Ja gribi likt riepas 205/45 tad tiem diskiem Et jabut no 40 - 42!!! Ja uzliksi 205/45 uz Et38 var gadities ka man(bet var arii negadities...!!!)... Ja tomer disks ir ar et38 un kkas notiks, to var atri atrisinat nomainot riepas....
Ceru ka mani piedzivojumi ar riepam tev deva kadu padomu
(Delj ta murga ar arkam nacas nedelju chakareties kamer atradu riepas, ievacu info un nopardevu nevajadzigas)!!!